Gratis verzending vanaf € 20

De specialist in verwarmde kleding

Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Als het kwik begint te dalen blijven de meeste mensen graag binnen waar de kachel brand. Toch vinden veel wandelaars het juist fijn om de natuur in te gaan bij lage temperaturen. Welke wandel kleding houd je warm en waar moet je nog meer aan denken als je gaat wandelen in de kou? Lees er alles over in deze blog! 

Tip 1: De ouderwetste laagjes truc 

In de winter kies je voor warme wandel kleding zodat je het niet koud krijgt. Let daarbij wel op dat je niet gaat zweten. Zweet kan namelijk bevriezen, daardoor krijg je het nog veel kouder! Kies daarom voor drie lagen in je wandel kleding. Dit is een klassieke truc die nog steeds erg effectief is. 

De onderlaag 

De eerste laag weerhoudt het lichaam tegen transpireren en zorgt ervoor dat je droog en comfortabel kan wandelen. Door een goed shirt te kiezen zorg je ervoor dat er geen zweetdruppels kunnen ontstaan en je comfortabel door kan lopen zonder het koud te krijgen.  

(alt=””)

De tweede laag 

Deze laag zorgt voor isolatie. De tweede laag moet vocht goed naar buiten kunnen doorgeven. Afhankelijk van hoe koud het buiten is en hoe intens je wandeling is kies je voor een dikke of dunne tweede laag. Kies niet voor een te dikke laag, hierdoor krijg je het te warm en ligt zweten op de loer. Door een niet al te dikke laag te kiezen houd je lucht tussen de kledinglagen, dit zorgt voor goede isolatie en dus ook warmte. Daarnaast kun je met een dunne tweede laag nog steeds prettig bewegen tijdens jouw wandeling.  

De derde laag 

De derde laag bestaat uit jouw water- en winddichte jas. De verwarmde jas van Magnetar kan niet ontbreken aan jou wandel kleding. De verwarmde jas van Magnetar is water- en winddicht en biedt daarnaast zelfs nog extra warmte door een elektrische accu.

Met drie verschillende warmte niveaus is deze jas geschikt voor elk type wandeling. Van de Nederlandse winter tot aan hiken in de bergen, deze soft shell jas is geschikt voor elke outdoor activiteit. Daarnaast kan je nog steeds vrij bewegen vanwege het dynamische design van de verwarmde jas. Een groot voordeel aan wandelkleding in laagjes is dat je een laag kan uittrekken zodra je het te warm krijgt. Neem een rugzak mee zodat je makkelijk kan switchen tussen twee of drie lagen. Een bijkomend voordeel is dat je rugzak ook nog extra warmte geeft.  

Tip 2: Vergeet je muts en handschoenen niet! 

Wist je dat het menselijk lichaam 40% van zijn lichaamswarmte kan verliezen als het hoofd niet warm is aangekleed? Je lichaam transporteert veel warmte naar het hoofd. Vaak wordt het hoofd niet goed verwarmd door het ontbreken van een muts, doodzonde! Denk daarom altijd aan een muts als jij de kou in gaat.  

Je kan je haast niet voorstellen dat hier niet aan wordt gedacht, maar toch benoemen wij hem graag. Draag handschoenen! Ook via je voeten en handen kun je veel warmte verliezen, daarnaast is het erg oncomfortabel om in de kou te wandelen met bevroren handen. Handschoenen zijn echt een essentieel onderdeel als we het hebben over wandel kleding.  

Tip 3: Zorg dat je droog blijft 

Zoals we het er eerder al over hadden is het belangrijk dat je droog blijft tijdens je wandeling. De verwarmde jas van Magnetar is wind- en waterdicht, de jas is namelijk gemaakt van wind en water resistente stof. Hierdoor heb je geen last meer van koude windvlagen. Daarnaast ben je bent ook goed beschermd tegen regen. Een verwarmde jas van Magnetar houdt je droog én warm als je gaat wandelen in regenachtig weer.  

Wandelen in de kou

Tip 4: Voorkom koude voeten 

Niks is vervelender dan koude voeten tijdens het wandelen. Er zijn een paar maatregelen die dit kunnen voorkomen. Je neigt al snel naar hele dikke sokken, maar dit is niet altijd de beste oplossing. Te dikke sokken kunnen er namelijk voor zorgen dat je voeten gaan knellen. Bij het aanschaffen van wandel kleding is het beste om gelijk naar schoenen van het juiste materiaal te kijken.  

Ook het materiaal van je sokken kan ervoor zorgen dat jij geen last van koude voeten krijgt. Wollen sokken geven veel warmte en worden vaak gebruikt door wandelaars. Probeer deze sokken eerst zodat je weet of wollen sokken niet te warm voor je zijn. Je wil geen zweetvoeten krijgen, hierdoor kunnen je voeten snel bevriezen. Een goed en vooral dunner alternatief zijn synthetische thermosokken.  

Een andere tip die helpt tegen koude voeten is in beweging blijven. Natuurlijk ben je al actief bezig als je aan het wandelen bent, maar ook tijdens pauzes is het belangrijk om in beweging te blijven. In beweging blijven is goed voor de bloedsdoorloop die ervoor zorgt dat jij geen koude voeten krijgt.  

Tip 5: Ga niet op pad zonder wandelrugzak! 

Of je nou gaat wandelen in de Nederlandse natuur of gaat hiken in de Alpen, een wandelrugzak is een must voor de fanatieke wandelaar. Hij mag daarom ook niet ontbreken als je wandel kleding gaat aanschaffen. Een wandelrugzak kenmerkt zich doordat deze functioneel is om alle benodigdheden voor een wandeling gemakkelijk mee te kunnen nemen.  

Wandelen in de kou

Denk bijvoorbeeld aan de drie lagen tactiek die eerder in het artikel is besproken, als je een laag uitdoet kun je deze gemakkelijk meenemen in je rugzak. Ook is een wandelrugzak handig voor het meenemen van thee en lunch. Een wandelrugzak kan vaak versteld worden, dit zorgt ervoor dat de rugzak altijd comfortabel aanvoelt zonder dat het jouw wandelplezier in de weg zit.  

Laat de natuur je zintuigen prikkelen! 

Naast de kou heeft de winter ook veel mooi dingen te bieden. Zo is de natuur prachtig tijdens de winterperiode. Denk aan besneeuwde bossen, ijs in de sloten en dauw op de bladeren. Ga de kou in en laat de temperatuur je niet weerhouden van een prachtige wandeling.  

Een verwarmde jas van Magnetar kan je uitstekend helpen bij het bestrijden van de kou. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden en de techniek achter deze verwarmde jas? Neem een kijkje bij onze verwarmde kleding of neem contact op met een van onze adviseurs! Wij adviseren je graag over de beste verwarmde wandel kleding voor jou.