Gratis verzending vanaf € 20

De specialist in verwarmde kleding

Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Kamperen is geweldig. Ieder jaargetijde doet namelijk van alles met de natuur. Het blad is in het najaar van de bomen en in de lente staat er weer genoeg in de bloei. Bij Magnetar Heat begrijpen we maar al te goed dat je wil genieten van een mooi landschap, ongeacht het jaargetijde. Daarom geven we in dit artikel een aantal kou kampeer tips waarmee jij nét even wat warmer blijft.

In Nederland kan het in ieder jaargetijde afkoelen. Zomernachten kunnen namelijk best verraderlijk zijn en in de lente kan het ook nog behoorlijk koel aanvoelen. Is het écht koud? Dan kun je kamperen misschien beter laten voor wat het is. Onderstaande tips kunnen je helpen om kamperen op je favoriete plek net wat aangenamer te maken.

Zorg voor een goede slaapzak

Een goede slaapzak, daar begint het allemaal mee. Het is dan ook één van de meest voor de hand liggende tips om lekkere om temperatuur te blijven. Dit maakt het natuurlijk niet minder effectief. Er zijn vele soorten slaapzakken met verschillende eigenschappen op de markt. Ben jij een echte koukleum? Dan is de mummieslaapzak een goede keuze.

Mummieslaapzakken sluit goed aan op het lichaam van de gebruiker. Dit zorgt er doorgaans voor dat de warmte in de slaapzak blijft. Combineer dit met een goede isolatie en dit soort slaapzakken doet precies wat je mag verwachten. Verder is een goede slaapzak waterdicht, waardoor vocht je geen parten gaat spelen. Tussen mummieslaapzakken kunnen grote verschillen zitten. Laat je daarom goed adviseren door een specialist, alvorens je gaat kamperen of hiken.

Wees condens de baas!

Je wil condens voorkomen tijdens het kamperen. Condens kan namelijk resulteren in een natte slaapzak en binnenkant van de tent. Dit leidt vervolgens weer tot kou. Om condens in de tent te voorkomen, is het belangrijk om zo min mogelijk te zweten. Vocht verdampt wel, maar moet toch ergens heen. Het is daarom verstandig om voor een kwalitatieve slaapzak te gaan die vocht naar behoren afvoert.

kou kampeer tips

Zorg voor warme kleding

Één van de beste kou kampeer tips is het dragen van de juiste kleding. Wat kleding betreft komt het aloude lagen systeem eigenlijk altijd van past. Meerdere lagen kleding dragen werkt bijna altijd. Sta je langs het voetbalveld, moet je een lange fietstocht maken of ga je kamperen? Dan komt het lagen systeem van pas.

Thermisch ondergoed is een populaire onderlaag. Dit ondergoed houdt namelijk de warmte van je lichaam vast én kan vocht goed afdrijven. Dit maakt het geschikt voor activiteiten in de natuur. Niet alleen in de winter, maar ook wanneer de lente of herfst koel is. Vervolgens werkt het dragen van een warme tussenlaag goed. Een wind- en waterdichte laag daarboven houdt de koude wind buiten. Dit is prettig, want zelfs bij gematigde temperaturen kan de wind koud aanvoelen. Verder is een goede muts prettig wanneer je erop uitgaat.

Tot slot bestaat er vandaag de dag verwarmde kleding. Dit is kleding die middels een powerbank elektrisch op temperatuur gebracht wordt. Magnetar Heat verkoopt bijvoorbeeld een verwarmde bodywarmer of verwarmd vest. Deze kunnen tot wel negen uur warmte afgeven en zijn daarom de ideale kledingstukken voor de echte koukleumen.

Warme drank in de thermosfles

Een warme drank kan wonderen doen. Van een lekkere kop koffie of thee kun je opknappen. Kwalitatieve thermosflessen kunnen dit soort dranken tot wel 12 uur warm houden. Kun je tijdens het kamperen nieuwe koffie of thee krijgen? Dan kun je in theorie de hele dag genieten van een warme kop thee wanneer je een thermosfles gebruikt.

Maak gebruik van een kleine tent

Een kleine tent verwarm je makkelijker dan een grote. Dat is simpel. Extra ruimte klinkt misschien leuk, maar wanneer je in de tent een aangename temperatuur wil creëren, dan is een kleine tent makkelijker.

Benieuwd hoe je het warm houdt op de fiets of tijdens een wandeling? Bij Magnetar Heat hebben we nog meer blogs geschreven. Neem deze gerust eens door. Hiermee voorzien we visfanaten, wandelaars, fietsers en andere mensen van de nodige inspiratie.