Gratis verzending vanaf € 20

De specialist in verwarmde kleding

Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Wie wel eens in de winter een fiets, e-bike of scooter pakt komt dit waarschijnlijk bekend voor. Het kan heel koud worden. Zeker als je op de e-bike zit, waar je door trapondersteuning minder beweegt dan op een normale fiets. Hoe voorkom je deze kou voor komende winter? Lees hier 6 nuttige tips!

Tip 1: Bescherm jezelf tegen de wind

Omdat je op een elektrische fiets hogere snelheden bereikt heb je het ook vaker koud op de fiets door de wind. Koude wind ontneemt je snel van je lichaamstemperatuur. Door je te beschermen tegen de wind krijg je het minder snel koud bij gure winden. Dit kan je bijvoorbeeld doen met een winddichte jas.

Tip 2: Blijf droog

Als je in de winter door de regen fietst en het water in je kleding trekt krijg je het kouder. Als gevoerde jassen doorweekt raken, werkt de isolatie minder goed en worden deze jassen ook erg zwaar. Het is dus slim om te denken aan waterdichte kleding. bij kans op een flinke regenbui of sneeuwstorm tijdens je reis op de elektrische fiets. 

Tip 3: Blijf warm met eten en drinken 

Voeding kan een groot effect hebben op de productie van lichaamswarmte. Bepaalde voedingsmiddelen bevorderen je bloedcirculatie waardoor je een extra warme boost krijgt voor je fietstocht. Als je bijvoorbeeld een tekort aan ijzer binnenkrijgt heeft dit ook effect op je lichaamstemperatuur. Doordat je bloed minder zuurstof bevat verslechterd de bloedstroom naar je armen en benen waardoor je handen en voeten koud aanvoelen.  

Warm eten en drinken

Warme dranken zijn ook erg goed in het bestrijden van de kou. Vooral thee is een goed middel. Het geeft je lichaam een extra warme boost en is dus slim om onderweg mee te nemen in een thermos bij fietsen met koud weer. Voor een winterse rit op de e-bike is het een slim idee om tussendoor wat noten mee te nemen om te eten. Deze zitten vol gezonde vetten die de stofwisseling bevorderen waar je warmer van wordt.  

Let op: alcohol helpt niet tegen de kou. Het zorgt er wel voor dat je de kou minder aanvoelt, maar alcohol zorgt er juist voor dat je lichaamstemperatuur daalt. Het is beter om dit op de elektrische fiets in de kou gewoon te mijden. 

Tip 4: Probeer toch in beweging te blijven 

Warm je lichaam op door de e-bike even op een lagere ondersteuning te zetten waardoor je net even wat meer energie verbruikt om vooruit te komen. Dit kan flink helpen met het genereren van warmte zodat je minder koud op de fiets bent. Omdat je je beweegt begint je bloed sneller door je lichaam te stromen. Hiermee verhoog je je lichaamstemperatuur tijdens het fietsen met koud weer. Het is ook mogelijk om je bloedsomloop te verbeteren en dus warm te worden door middel van een massage.  

Koud op de fiets door het bos

Tip 5: Kies voor een jas van Magnetar Heat 

De verwarmde jas van Magnetar is perfect voor een winterse fietstocht op de e-bike of de rit naar school op de scooter. De winterjas is gemaakt van winddichte soft shell met een voering van zachte fleece, waardoor je geen last hebt van de frisse wind op hoge snelheden en warm blijft. De jas houdt je lichaamswarmte vast en met drie verschillende verwarmingsstanden pas je de jas aan op jouw wensen. Hiermee blijf jij warm tijdens het rijden op de scooter of elektrische fiets in de winter. Met de twee warmte elementen op de borst en een op de rug merk je niks van de kou. De jas warmt zichzelf op met een powerbank. In combinatie met het lichte materiaal blijf je comfortabel en merk je niet dat je de jas draagt. 

De verwarmde jas van Magnetar Heat is ook perfect als warme winterjas voor ouderen. Omdat ouderen warmte minder goed vasthouden is een jas die warmte genereert ideaal. De powerbank gaat gemiddeld 7 uur mee en kunnen op de hoogste stand een temperatuur van 60 graden Celsius behalen.  

Tip 6: Koud op de fiets? gebruik meerdere lagen

Er zijn naast het dragen van een warme winterjas zoals die van Magnetar meer manieren om je in de winter warm aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van meerdere lagen om je goed te isoleren.  

Koud op de fiets

7. Kies voor accessoires 

Als je het ook koud op de fiets hebt is het ook belangrijk om je hoofd en handen niet te vergeten. Hier loopt je bloed dichterbij het oppervlakte van je huid. Hier verlies je dus sneller warmte als je dit niet isoleert. Mijn advies is dus om te kiezen voor een warm paar handschoenen, een winddichte muts en een sjaal om je gezicht te beschermen.   

Met deze tips zorg je ervoor dat je lekker door kan fietsen in de winter zonder last te hebben van de kou. Nederland is in de winter ook een heel mooi land om s ’winters in op pas te gaan. Het zou jammer zijn om dat te missen omdat het koud is.