Gratis verzending vanaf € 20

De specialist in verwarmde kleding

Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Gemotiveerd personeel kan tot wel 20% meer presteren dan personeel wat niet gemotiveerd is om aan de slag te gaan binnen jouw bedrijf. Maar hoe houd je je personeel nou betrokken en gemotiveerd? Lees hier onze 5 tips!

Tip 1: Geef aandacht

Iedere werknemer vindt het prettig om gezien te worden door de leidinggevende. Dit kan op zakelijk vlak zijn, maar ook op persoonlijk vlak. Weet jij wat er speelt bij je werknemers? Of wat hun hobby’s zijn? Maak eens een casual praatje en zorg dat je werknemers zeker geen nummertje zijn binnen het bedrijf. 

Tip 2: Diverse taken

Zorg ervoor dat de taken die je werknemers krijgen, zoveel mogelijk variëren. Personeel wat elke dag dezelfde werkzaamheden uitvoert, is namelijk vaak minder gemotiveerd. 

Naast dat het je werknemers motiveert, heeft een diversiteit aan taken ook een positief effect op jou als bedrijf. Personeel wat kennis heeft over diverse vakgebieden, is multi-inzetbaar. Zo kunnen je werknemers eenvoudig invallen voor een afwezige collega.

Tip 3: Geef je werknemers verantwoordelijkheid

Het magazijn is een cruciale schakel binnen de hele productie. Dit vraagt om veel verantwoordelijkheid. Maar wie neemt die verantwoordelijkheid op zich? Is dat alleen de leidinggevende, of krijgen de werknemers ook taken waar zij verantwoordelijk voor zijn? Draag niet alle werkzaamheden op, maar laat je werknemers ook eens meedenken in het proces. Ook op deze manier voelen ze zich gezien. 

Tip 4: Geef feedback

Het woord ‘feedback’ heeft bij veel mensen een negatieve lading. Bij het krijgen van feedback denkt men al gauw dat hij of zij iets fout doet. Dit hoort niet zo te zijn. Of het nu verbeterpunten of complimenten zijn: feedback is bedoeld om je medewerkers te laten groeien. Denk bij het geven van feedback aan de toon waarop je de boodschap overbrengt. Op deze manier zal je werknemer het op de juiste manier interpreteren, en zich verder willen ontwikkelen. 

Tip 5: Teambuilding

Teambuilding helpt de verbondenheid binnen het team te versterken. De meeste mensen hebben behoefte aan saamhorigheid op de werkvloer. Je werknemers zullen zich op deze manier betrokken voelen, en dit motiveert! Teambuilding activiteiten laten op een leuke manier zien hoe verbaal en non-verbaal met elkaar kan communiceren. Dit bevordert de communicatie onderling en voorkomt misverstanden. Het voorkomen van misverstanden verhoogt vervolgens weer de productiviteit. Alleen maar voordelen dus!

Tip 6: geef ze iets extra’s

Laat zien dat je om je personeel geeft en laat ze niet in de kou staan. Als Magnetar Heat jou een cadeau tip mag geven dan is het wel verwarmde kleding!