Gratis verzending vanaf € 20

De specialist in verwarmde kleding

Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Vissen in de winter heeft zo z’n charmes. Doorgaans zijn de waterdieren wat minder actief en hierdoor wordt het moeilijker om mooie vangsten te doen. De echte visfanaat laat zich echter niet uit het veld slaan. Magnetar Heat vertelt je hoe je het qua temperatuur comfortabel houdt. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over warm blijven aan de waterkant.

De Nederlandse winters zijn niet bijzonder koud. Toch kun je snel afkoelen. Helemaal wanneer je voor een langere periode stil zit. Denk maar eens aan die winterse voetbalwedstrijd van je zoon of dochter. Herkenbaar? Dit geldt natuurlijk ook voor vissen. Tel hier een straffe wind bij en je hebt het snel koud. Onderstaande tips kunnen je helpen.

Thermisch ondergoed

Thermisch ondergoed is de sleutel tot succes voor aangenaam vissen in de winter. Dit type kleding is nauwsluitend. Hierdoor houdt het de warmte van je lichaam vast. Daarnaast kan deze kleding vocht goed afdrijven. Zo voorkom je dat het vocht je koud maakt. Bij voorkeur draag je thermische kleding als onderlaag.

Vissen in de winter met verwarmde kleding

Verwarmde kleding kan je helpen in de strijd tegen dalende temperaturen. Middels een universele powerbank kan een verwarmde jas of verwarmde bodywarmer tot wel negen uur warmte afgeven. Zelfs een klein beetje warmte kan al het verschil maken. Zo wordt vissen in de winter toch een stuk aangenamer.

Je draagt verwarmde kleding hoe je wil. Toch is het voor vissen in de winter niet verstandig om het als bovenlaag te dragen. Zo dringt de warmte immers minder makkelijker door, waardoor het langer duurt voordat je het effect merkt.

De aloude thermoskan

Een goede kop koffie of thee houdt je op temperatuur in de winter. Niets is zo lekker als een warm drankje langs de waterkant. Hiervoor is een goede thermoskan of thermosfles belangrijk. Deze houden namelijk je thee voor meerdere uren warm. Neem af en toe een slok en je zal merken dat je warmer blijft tijdens het vissen in de winter.

Koffie houd je warm tijdens het vissen in de winter.

Wind- en waterdichte bovenlaag

Zelfs bij temperaturen die ruim boven het vriespunt liggen, kan het akelig koud zijn aan de waterkant. Wind en regen zijn vaak de boosdoener. Ben je eenmaal nat geworden? Dan krijg je het meestal niet meer warm. Ook van wind op je huid kun je de rillingen krijgen. Maar, wat doe je dan?

Kies voor een wind- en waterdichte bovenlaag. Een simpele regenjas kan al wonderen doen. Wanneer je daaronder voldoende warme kleding draagt, voorkom je dat de genoemde elementen je de baas worden.

Warme handen en voeten tijdens vissen in de winter

Heb je koude handen en voeten? Dan krijg je ze vaak niet meer warm. Daarom wil je voorkomen dat ze koud worden. Maar, hoe doe je dat? Draag voor warme voeten goede sokken. Dit kunnen natuurlijk thermische sokken zijn, maar lekkere dikke wollen sokken doen ook wonderen. Waterdichte schoenen voorkomen daarbij dat je voeten nat kunnen worden.

Koude handen hebben tijdens het vissen is niet prettig. Daarom kun je voor handschoenen kiezen die wind- en waterdicht zijn. Het is ook mogelijk om verwarmde handschoenen aan te schaffen. Deze maken het mogelijk om koude handen weer warm te krijgen.

Afijn, er zijn talloze manieren om jezelf tijdens het vissen in de winter op temperatuur te houden. Je kunt natuurlijk ook even bewegen tijdens het beoefenen van je favoriete hobby. Bij Magnetar Heat hebben we meer blogs geschreven. Hoe houd je jezelf warm op de fiets of tijdens een wandeling? En, wanneer het koud in huis is. Hoe houd je jezelf dan warm? Neem een kijkje in ons blog en laat je inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *