Gratis verzending vanaf € 20

De specialist in verwarmde kleding

Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Als bedrijf wil je zoveel mogelijk geld verdienen en zo weinig mogelijk kosten maken. Tegelijkertijd wil je je personeel tevreden houden en de werkvloer fijn en aangenaam maken. Vaak gaan deze twee niet door één deur. Een aangename werkvloer kost namelijk energie. Toch zijn er manieren om energie te besparen en de werkvloer aangenaam te houden. Hieronder lees je 6 tips om energie te besparen op de werkvloer. 

Tip 1: Voorzie collega’s van juiste kleding

Je kent het gezegde wel: ‘op kou kan een mens zich kleden’. Dit geldt ook op de werkvloer. Zorg ervoor dat je personeel goede kleding aan heeft. Zo kan de verwarming een tandje later en hoef je minder energie te verbruiken. 

Hierbij kan verwarmbare kleding helpen. Bij Magnetar Heat bieden we jassen, bodywarmers en vesten die je warm houden in een koude omgeving. Zo hoeft de verwarming nauwelijks aan en bespaar je enorm veel energie. Bekijk alle kleding met verwarming van Magnetar Heat zoals een verwarmd vest, verwarmde bodywarmer of een verwarmde jas.

Tip 2: Kies voor LED-verlichting

Hoewel LED-verlichting voor veel werkomgevingen al standaard is, willen we dit toch benoemen. Een LED-lamp heeft veel voordelen, waarvan wij er twee willen benoemen. 

Allereerst is het goed voor de energierekening. Verlichting zorgt voor een gemiddeld bedrijf in Nederland voor 22% van de kosten om de energierekening. Goede LED-verlichting kan zorgen voor energiebesparing tot wel 90%. 

Ook bevorderd de juiste LED-verlichting de productiviteit in de werkomgeving en de personeelstevredenheid. In dit blog lees je meer over hoe je de productiviteit en personeelstevredenheid in de werkomgeving bevorderd.

Tip 3: Isolatie

Het verbeteren van de isolatie kan een flinke investering zijn. Echter heeft dit veel invloed op de energierekening. Allereerst kan het belangrijk zijn om over te stappen op HR++ glas. Ten opzichte van enkel- of zelfs dubbel glas kan dit het energiegebruik enorm verlagen. 

Het kan ook verstandig zijn om het dak van jouw pand te isoleren. Dit is echter sterk afhankelijk van de staat van het pand. 

Tip 4: Wek je eigen energie op

Misschien is dit wel de beste energiebesparende tip. Het opwekken van eigen energie is niet alleen energiebesparend, maar ook duurzaam. Er zijn een aantal goede manieren om eigen energie op te wekken. Echter is wat ons betreft zonne-energie de beste manier om energie op te wekken. 

Het opwekken van zonne-energie is hip en kan veel geld besparen. Hoeveel geld je bespaart hangt af van het aantal zonnepanelen en de kwaliteit van de zonnepanelen. Een vierkante meter zonnepaneel wekt per jaar 120 kilowattuur op.

Tip 5: Gebruik sensoren

In veel magazijnen staat het licht altijd aan. Soms is dat nodig, maar niet altijd! Maak gebruik van bewegingssensoren. Dit maakt dat de verlichting aan gaat als je collega’s in de buurt van de sensor komen. Zo staat het licht niet de hele dag aan en bespaar je energie. 

Een andere hippe oplossing zijn daglichtsensoren. Dit is een goede oplossing voor magazijnen waar veel daglicht naar binnen komt. Deze sensoren detecteren wanneer het licht onder de 150 lux komt. Hierdoor gaat de verlichting pas aan als dit echt nodig is.

Tip 6: Verduurzaam elektrische apparaten

Elektrische apparaten verbruiken meer energie dan je denkt. Denk maar eens aan schermen die op stand-by staan, terwijl de computer uit staat. Of een printer die tijdens het weekend aan blijft staan. 

Tegenwoordig zijn er veel apparaten die automatisch uit gaan wanneer ze niet gebruikt worden voor een bepaalde tijd. Check ook of een collega, wanneer hij of zij weg gaat, apparaten niet aan laat staan.