Gratis verzending vanaf € 20

De specialist in verwarmde kleding

Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Je werknemers kunnen minder goed presteren als hun werkplek te koud is. Daarnaast kunnen ze ook ziek worden of zelfs blijvend letsel oplopen door het werken in te koude omstandigheden. Benieuwd hoe jij én je werknemers warm blijven onder werktijd? Lees dan vooral verder.

Een koude werkplek kan allerlei gevolgen hebben voor de gezondheid van je werknemers, zoals het afnemen van de vingervaardigheid of zelfs het oplopen van blijvend letsel door bevriezing. Voorkom een hoog ziekteverzuim door de juiste maatregelen te nemen. Hieronder lees je 4 tips die je hierbij kunnen helpen! Meer weten over de risico’s van werken in de kou? Lees dan vooral deze blog!

De werkplek afschermen

Door de werkplek af te schermen voorkom je dat er een koude wind of regen binnenkomt. Hierdoor zullen je werknemers het minder koud krijgen tijdens het verrichten van hun werkzaamheden. Je kunt hierbij denken aan het plaatsen van overkappingen of windschermen. Op deze manier zijn je werknemers niet alleen beschermd, maar kunnen ze ook ongestoord doorwerken. Een win-winsituatie!

Pauze nemen in een warme omgeving

Door je werknemers pauze te laten nemen in een warme omgeving, hebben ze tijd om weer op te warmen. Maak daarom goede afspraken over de werk- en pauzetijden. Zo werken je werknemers niet te lang aan één stuk door in een koude omgeving.

Daarbij kan het ook helpen om warme dranken aan te bieden tijdens de betreffende pauzes. Op korte termijn krijg je het namelijk ook warm van een kopje warme chocolademelk of een kop thee. Let op: dit effect is echter wel van korte duur.

Verlaag de luchtsnelheid

Het doel van kou tegen te gaan, is om de warmtebalans in stand te houden. Werken je werknemers binnen? Dan kan het verlagen van de luchtsnelheid ook een uitkomst bieden. Dit wil zeggen: gelijkblijvende luchtverversing door de lucht meer verspreid in de ruimte te brengen of af te voeren. Dit doe je door middel van speciale luchtroosters. Vermijd daarbij ook ongecontroleerde luchtstromen, zoals tegenover elkaar openstaande ramen of deuren.

Warme kleding

Bij warme kleding kun je natuurlijk denken aan het aantrekken van een dikke trui of heatpacks stoppen in je broekzak, maar het kan eenvoudiger! De verwarmbare kleding van Magnetar Heat omhelst je met een aangename warme temperatuur onder werktijd. Denk hierbij aan jassen, bodywarmers en hoodies die tot wel 9 uur warm blijven door middel van een kleine powerbank. Meer weten? Bekijk ons aanbod met verwarmde jassen, verwarmde vesten of verwarmde bodywarmers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *