Gratis verzending vanaf € 20

De specialist in verwarmde kleding

Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Niets is vervelender dan het koud hebben in je eigen huis. Toch is het met de stijgende energieprijzen verleidelijk om de temperatuur binnen wat lager te houden. In Nederland en België zou eigenlijk niemand thuis in de kou moeten zitten. Daarom zet Magnetar Heat een aantal tips voor je op een rij. Zo wordt het mogelijk weer wat aangenamer in huis en kun je wellicht wat besparen.

Isolerende gordijnen

Isolerende gordijnen zijn misschien het eerste waar je aan denkt. Daarbij is deze tip niet goedkoop, maar wel erg effectief. Op de lange termijn kun je er zelfs geld mee besparen. Ze houden namelijk de warmte binnen en zorgen ervoor dat er minder kou vanuit de ramen naar binnen komt. Hierdoor hoef je de verwarming minder snel aan te zetten. Neem je een kwalitatieve en dikke stof? Dan zijn gordijnen goede isolatoren. Zorg er wel voor dat de gordijnen de radiator niet helemaal bedekken, anders komt de warmte van de radiator minder goed de woning in.

Verwarm alleen de ruimte waar je vaak bent

Verwarm alleen de ruimte waarin je je bevindt. Deze tip klinkt misschien wat simpel, maar is daarom niet minder effectief. Het hele huis op een aangename temperatuur brengen kan anno 2024 de kosten flink doen stijgen. Ben je veel in de woonkamer? Verwarm dan alleen de woonkamer. Zo kan je het toch aangenaam maken en wellicht wat kosten besparen.

Verwarmde kleding bij kou in huis

Verwarmde kleding kan je ook helpen om het in huis warmer te houden. We benoemden eerder al het lokaal verwarmen. Door het dragen van verwarmde kleding blijf je ondanks de intredende kou toch lekker op temperatuur. Vandaag de dag zijn er verschillende kledingstukken die je tot wel negen uur warmte afgeven. Met een verwarmd vest of een verwarmde bodywarmer houd je het voor een langere periode warm.

Werk je af en toe thuis en wil je alleen in de avond de verwarming aanzetten? Dan kun je overwegen zo nu en dan een verwarmd kledingstuk te dragen. Deze laad je op middels een universele powerbank en geeft voor meerdere uren een behaaglijke warmte af. Zo blijf je thuis lekker warm, zonder dat je de verwarming hoog hoeft te zetten.

Brievenbusborstel

De aloude brievenbusborstel is een uitstekende tool om de kou buiten te houden. Deze klassieker voorkomt koude tocht in huis wanneer de brievenbus zich in de voordeur bevindt. Een brievenbusborstel is goedkoop en eenvoudig te installeren. Check voor de aanschaf of je de juiste maat hebt.

Vrouw in de kou

Tochtstrips voorkomen kou in huis

Weinig kosten maken en toch koude voeten voorkomen? Gebruik tochtstrips! Tochtstrips houden de kou buiten die langs de kieren bij je ramen en deuren naar binnen komt. Net als de brievenbusborstel is een tochtstrip niet duur. Middels deze strips voorkom je dat de warmte uit de ruimte trekt waarin jij je bevindt. Hierdoor hoeft de verwarming minder hoog te staan, waardoor je mogelijkerwijs weer wat bespaart. Ben je geen liefhebber van tochtstrips? Wellicht past de tochtrol dan beter in je woning. Dit langwerpige kussen leg je bij de kieren onder je deur om de kou tegen te gaan en kosten te besparen. 

Radiatorfolie

Wist je dat er veel warmte aan de achterkant van je radiator via de muren naar buiten wordt gestuurd? Dit kun je tegengaan door radiatorfolie op de muur of aan de achterkant van je radiator te plakken. Radiatorfolie weerkaatst volgens sommige experts wel 75% tot 95% van de warmte terug in je huis. Zo komt je woning sneller op temperatuur en bespaar je de nodige kosten. Vraag bij een bouwmarkt naar de mogelijkheden en laat je hierin adviseren door een specialist.

Koud op de werkvloer

Bij kou binnen je bedrijf zijn de bovenstaande tips wellicht niet wat je zoekt. Benieuwd hoe je medewerkers warm blijven op de werkvloer? Lees dan deze blog over energie besparen op de werkvloer.

Conclusie

Nu weet je wat je moet doen om lekker warm te blijven in de winter. Zo verminder je stroom- en gas gebruik en bespaar je energie. Je kunt natuurlijk ook een kijkje nemen bij onze verwarmde kleding met elektrisch verwarmde jassen, elektrische bodywarmers of ga je toch liever voor een vest met verwarming?