Gratis verzending vanaf € 20

De specialist in verwarmde kleding

Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Het behouden van een goede focus is een van de meest essentiële aspecten tijdens het jagen. Als je op het juiste moment de focus verliest, kan dit ervoor zorgen dat je aan het einde van de jacht met lege handen naar huis moet. Benieuwd hoe je jouw focus kan behouden tijdens het jagen? Lees het hieronder!

Tip 1: Voorbereiding is het halve werk

Het klinkt misschien cliché, maar voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je voorbereid bent op alle (weer) scenario’s. Een koude wind of plotselinge regen kan er namelijk voor zorgen dat het lastig is om comfortabel en gefocust te blijven. Het dragen van waterbestendige en-of verwarmde jas kan in vele gevallen een goede oplossing zijn om toch de focus te behouden.

Tip 2: Bestrijd de verveling

Het is makkelijk om de focus te houden als er veel om je heen gebeurt. Maar als er een grote tijd niks gebeurt of je ‘jacht buddy’ hoort dat er op een andere plek wel veel activiteit is, kan de verveling enorm toeslaan.

Om de verveling tegen te gaan is het belangrijk om je niet blind te staren op één plek. Blijf om je heen kijken en wees scherp. Positiviteit is ook een belangrijke factor om verveling tegen te gaan. Door positief en alert te blijven ben je beter in staat om geluiden op te vangen en daarmee voorbereid te zijn op aankomende kansen.

Tip 3: Benut de pauzes

Jagen vereist veel concentratie en inspanning. Zorg daarom voor een goede balans tussen hard werken en het nemen van pauzes. Het leegmaken van je hoofd,  het uitstrekken van je benen en het wisselen van locatie kan een positieve invloed hebben op je focus. Het is beter om regelmatig pauzes te houden en 100% gefocust te zijn dan constant op de loer te liggen met 60% focus.

Tip 4: Eet en drink voldoende

De meest oude en simpele tip: eet en drink voldoende. Je lichaam heeft voldoende brandstof nodig om geconcentreerd te blijven. Neem daarom een thermoskan mee met hete thee of koffie en zorg daarnaast voor een snack met voldoende proteïne. Zo blijft je lichaam in topvorm en haal je het beste uit jouw jacht!

Tip 5: Wees goed uitgerust

Te weinig slaap heeft negatieve invloed op zowel de geestelijke als lichamelijke gezondheid. Zo zorgt slaaptekort voor een daling in concentratievermogen, reactiesnelheid en besluitvaardigheid. Daarnaast wordt het immuunsysteem ook nog eens aangetast. Om dit allemaal te voorkomen is het essentieel om voor de jacht genoeg slaap te pakken. Zo behoud je de beste focus!